Kanal Tedavisi Nedir?
Derin çürük veya travma sonucu oluşan zonklama, gece ağrısı, kendi kendine başlayan ağrı gibi semptomlarla belirti veren pulpa dokusunun alınması ve kök kanallarının temizlenmesi tedavisidir. Kanal tedavisi yapılan dişler bazen canlı bazen ise cansız dişlerdir. Geri dönüşü olmayan pulpa dokusu harabiyetlerinde tercih edilen ve dişi kurtarmak için yapılan bir tedavidir.
Hangi Durumda Yapılır?
Çürüğün ileri seviyede ilerlemesi neticesinde dişin sinirlerini oluşturan pulpa dokusuna bakteriler ulaşmaktadır. Bu sebeple dişte bulunan sinirler iltihaplanmaktadır. Kanal tedavisi zamanında uygulanmazsa dişin çevre dokularına da enfeksiyon yayılarak apse oluşabilmektedir.
Ne Kadar Sürer?
30-40 dakikalık seanslara ayrılarak genellikle 1 haftada 2 seans yapılarak bitirilen bir tedavidir.
Kanal Tedavisi Sırasında Ağrı Olur Mu?
Kompozit dolgu, kuafaj tedavisi gibi tedavilerde ağrı olmadığı gibi kanal tedavisi yapılırken de ağrı olmaz. Tedaviler lokal anestezi ile yapıldığından dolayı endişe edilecek bir durum yoktur. Kompozit dolgu, kuafaj tedavisi gibi tedavilerden tek farkı, enfeksiyon durumunda 1 seansta değil 2 seansta bitirilmesi olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır.
Kanal Tedavisi Sonrasında Ağrı Olur Mu?
İlk bir kaç gün doku hassasiyetine bağlı olarak ağrı olabilmektedir. Ağrı kesici ilaçların kullanımıyla tolere edilebilen seviyede bir ağrıdır. Sonrasında dişinizde herhangi bir ağrı olmaz.
Çekim endikasyonu olan dişler için İmplant Tedavisi’ne göz at: https://unaldent.com/implant-tedavisi/
Diş beyazlatma tedavisine göz at: https://unaldent.com/dis-beyazlatma
Detaylı bilgi için bize instagram üzerinden ulaşın: https://instagram.com/unaldentclinics