Diş Eti Hastalıkları Nelerdir?
Diş eti hastalıkları; diş etlerinde şişlik, kızarıklık, kanama, ağrı, hassasiyet, çekilme ile varlığını belli eden bir hastalıktır. Ayrıca ağız içinde koku ve dişlerde sallanma gibi belirtiler de görülebilmektedir. Bu hastalıklar için en yanlış tutum, diş etleri kanadığı için fırçalamanın bırakılmasıdır. Hastalığın ilk evrelerinde şişlik, kızarıklık, kanama ve ağrı ile kendini belli edebilmektedir. İlerleyen evrelerinde ise tedavi edilmezse kemik sağlığını bozarak kemik erimesine yol açar. Bununla birlikte diş sallanmaları görülebilmektedir. 6 aylık periyotlarla diş hekimi kontrollerini yaptırmak önemlidir. Bu sayede hastalığın erken evrede fark edilmesi ve tedavi edilmesini sağlar. Muayene sırasında hekim ağız içi muayenede gördüğü eksiklikleri, doğru diş fırçalamayı, fırçalama süresini belirtecektir. Ayrıca sizin ağız tipinize göre nasıl bir diş fırçası kullanmanız gerektiğini de size söyleyecektir.
Diş Eti Hastalıkları Nasıl Anlaşılır?
Sağlıklı diş eti gül kurusu pembesidir. Soluk bir pembedir. Sağlıksız olan hastalıklı diş eti ise daha kırmızı ve canlı bir renktedir.
Diş Etlerine Ne İyi Gelir?
Düzenli ve kurallarına uygun diş fırçalamak, diş ipi ve ağız duşu kullanmak, tütün ürünlerinden uzak durmak diş etlerini korumak açısından önem taşır.
Diş Etlerinde Siyah Renklenmeler Nasıl Geçer?
Diş etlerinde melanin pigmenti birikmesiyle oluşan siyah lekelenmelerdir. Genel sağlık üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır ancak estetik görünümü bozmaktadır. Her yaşta ve her cinsiyette gözlenebilmektedir. Lazer ile bir veya birkaç seansta pigmentasyonun tedavisini yapmak ve estetik bir sonuç elde etmek mümkündür.
İmplant tedavisi için göz at: https://unaldent.com/implant-tedavisi
Lamine Kaplama için göz at: https://unaldent.com/lamine-kaplamaDetaylı bilgi için instagram üzerinden bize ulaşın: https://instagram.com/unaldentclinics