Çocuk Diş Tedavisi

Çocuk Diş Tedavisi Nedir?


Çocuk Diş Tedavisi
yaş aralığı 0-14 olan çocukların süt ve daimi dişlerindeki çürük tedavileri, travma tedavileri, koruyucu diş hekimliği uygulamaları (flor uygulaması, fissür örtücü uygulaması, ağız hijyen eğitimi), kalıtımsal ve çevresel etkenlerin dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlayan diş hekimliği branşıdır.

Süt Dişleri Neden Önemlidir?

Süt dişleri sürme evresindeyken çocuk diş hekimi kontrolü önemlidir. Çocukların beslenmesinde önemli görevi olan süt dişlerinin başka görevleri de vardır. Mesela konuşmanın düzgün gelişmesi de süt dişlerinin varlığına bağlıdır. Bunun dışında süt dişlerinin kapladıkları alanların, daimi dişler sürene kadar doğal yer tutuculuk görevi vardır. Böylelikle şunu belirtmek doğru olacak ki, erken kaybedilen süt dişleri çapraşık daimi dişlere neden olabilmektedir. Tüm bu sebepler göz önüne alındığında süt dişlerinin, daimi dişler çıkana kadar sağlıklı bir şekilde ağız içinde varlığını sürdürmesi büyük önem taşır. Süt dişlerinin sağlığı daimi dişlerin dizilimini, sağlığını büyük oranda etkilemektedir. Bebeklerde ilk diş çıkmasıyla beraber dişler temizlenmeye başlanmalıdır. İlk diş hekimi kontrolüne ise tüm süt dişler çıktıktan sonra yaklaşık olarak 2 yaşında gidilmelidir.

Fissür Örtücüler Nedir?

Dişlerin çiğneyici yüzeylerindeki derin ve çürümeye yatkın olukları kapatıp, bakterilerin buraya tutunmasını engelleyerek çürük oluşmasını önleyen akışkan bir dolgu maddesidir. Bu maddenin çürük önleyici olması sebebiyle sürme dönemindeki çocuklara uygulanması oldukça faydalı olacaktır. Böylelikle süt dişlerinde çürük oluşma ihtimali düşürülebilecektir.

Mersin Ortodonti Uzmanı tarafından uygulanan Mersin Ortodonti Tedavisi için göz at: https://unaldent.com/ortodonti

Lamine Kaplama için göz at: https://unaldent.com/lamine-kaplama

Detaylı bilgi için instagram üzerinden bize ulaşın: https://instagram.com/unaldentclinics